Европейският съюз трябва значително да се разшири, но първо трябва да

...
Европейският съюз трябва значително да се разшири, но първо трябва да
Коментари Харесай

Обща защита: Германия е за единна европейска противовъздушна отбрана

Европейският съюз би трябвало доста да се разшири, само че първо трябва да претърпи фундаментални промени. Така ще подсигурява, че един уголемен блок към момента може да действа, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, който е на аудиенция в Чехия. Канцлерът разгласи и желание Германия да помогне за възобновяване на Украйна, като ще бъде хазаин на интернационална конференция на 25 октомври.  

 

Германия ще направи доста съществени вложения в противовъздушната си защита, заяви канцлерът на страната Олаф Шолц и дефинира това като нещо, което ще бъде от изгода за сигурността на цяла Европа и европейските съседи на Германия могат  да вземат участие в нея. Новата система за противовъздушна защита, би трябвало да помогне за отбраната на свободата в Европа.

 
Такава обща европейска система за противовъздушна защита ще бъде по-евтина и по-ефективна, в сравнение с в случай че всяка страна членка построява своя лична скъпа и извънредно комплицирана система. Това ще бъде от изгода за сигурността на Европа и отличен образец за това какво имаме поради, когато приказваме за подсилване на европейския дирек на НАТО.
Олаф Шолц, канцлер на Германия

Шолц поддръжка като значително по-нататъшното разширение на Европейски Съюз на Изток и се застъпи за решенията с нормално болшинство в Европейския съвет и срещу правилото на единогласие.

 
Аз се застъпвам за разширение на Европейския съюз, тъй че да включва страните от Западните Балкани, Украйна, Молдова, а в бъдеще и Грузия.
Олаф Шолц, канцлер на Германия

Канцлерът разгласи и желание Германия да помогне за възобновяване на Украйна, което по думите му ще бъде " колосално начинание, чието реализиране ще трае генерации наред ". То ще изисква интернационална координация и създаването на интелигентна и надеждна тактика. Берлин ще спомага за организирането на интернационална експертна конференция по въпроса. Тя е планувана за 25 октомври и на нея са поканени Украйна и сътрудниците ѝ от целия свят.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР